A borospohár
A szövegben megjelölt helyeken egy vagy két mássalhangzó illik a szóba? Írja válaszát az üres helyekre. Amikor mindent megoldott, kattintson a "Válasz ellenőrzése" gombra.
A hordós i
atok (l, ll) alul legyenek, a gyöngéd, virágos jegyek pedig felül – ezért dugják be
e (l,ll) a borkóstolók az egész o
ukat (r,rr) a pohárba. Egy drága bort is elront egy ro
ul (sz, ssz)választott pohár, viszont egy jó pohár akár 40 %-ot is ké
es (p,pp) ho
áadni (z,zz) a bor élvezeti értékéhez.
Kevesen tudják, de a poharak formája nagyban befolyásolja a kóstolás élményét, és e
ez (h,hh) a látvány is hozzájárul - tehát minden pohár maradjon üveg.
A Tokajinak nincs saját pohara
A mai napig nincs külön pohara a Tokajinak, de a Riedel kutatóinak van két jelöltje. A Tokaji aszú nem egy típus, hanem egy technológia, tehát olyan pohár ke
(l, ll), ami megfelelően ki
ozza (h,hh) a fajtaje
egét (l,ll) Létezik ugyan édes boros kehely, de az nem a Tokajinak való, így hamar kiese
(t,tt) a tesztek során. Nagyjából már be van lőve az a típus, ami tokajizásra a legalkalmasa
(b,bb). Csak az a baj, hogy nincs egy állandó Tokaji brand, amivel el lehetne adni. Eddig úgy tartották, hogy az aszúnak kicsi, gyűszűnyi pohár kell. Ez az elv megdőlt, ugyanis rájö
ek (t,tt), hogy legalább 1 deci aszúnak kell lennie a pohárban ahhoz, hogy a csodálatos savgerinc és a jellegzetes i
atok (l,ll) érvényesülni tudjanak.
Tehát a Tokajizás a sauvignon blanc és az ice wine elnevezésű poharakból az ideális.
Válasz ellenőrzése
OK